Afvallen door te tikken

 

Tijdens het lezen van de telegraaf Vrouw, stuit ik op het artikel “Afvallen door te tikken”Interessant denk ik nog. Dus ik het artikel lezen.

Volgens wetenschappers van Harvard Medical School, kun je tot wel 7 kilo verliezen in 8 acht weken door te tikken op je gezicht. Wat?! Oke nog meer geintereseerd.  Door te tikken op bepaalde punten op je gezicht en sleutelbeen word het verlangen naar eten verminderd.  De auteur Jessica Ortner heeft hier een boek over geschreven. Het heet Tapping For Weight loss.

Nu blijkt deze techniek ook nog eens bekend te staan als het Emotional Freedom Technique. Dit is ontdekt in de jaren 70 om stress en angst te verminderen. Door de gevoelige gebieden te masseren vermindert de activiteiten in de amygdala. Dit is een deel in de hersenen dat stresshormonen afgeeft en is gekoppeld aan verhoogde eetlust.

Wat je dus moet doen is minstens zeven keer op elke plek tikken, ongeveer 15 minuten per dag. Het schijnt kalmerend te werken en de behoeften om te eten te verdrijven.

Nou dacht ik in eerste instantie dat dit een hele mooie methode is om af te vallen. Ware het niet dat ik ongelofelijk veel van eten hou. Het idee, om het idee… om te eten weg te tikken….kom op mensen! Als ik wil eten, dan eet ik. Lekkere gamba’s en wok garnalen, pittig gebakken kippenvleugeltjes, de alom bekende zak chips die binnen no time kordaat is gemaakt, nootjes, koekjes, dropjes, patatje, lekkere chow mein, enz enz.  Waarom zou ik op mijn hoofd gaan zitten tikken als ik weet dat ik dan geen trek meer heb in al deze overheerlijke lekkernijen?

Dat gaan we dus ook ff lekker niet doen. Zie je mij al zitten of jezelf? Just Tapping away. Nope. Mijn hardloop schoenen heb ik van mijn vent voor mijn verjaardag gekregen. Mijn hardloop outfit, simpel but ready for take off, is binnen en ik ga die kilo’s eraf rennen. Ik weet niet of ik eet verslaafd ben of een lintworm heb, maar ik hou van eten…veel eten. Al probeer ik tussendoor wel de groene smoothies en de salades, de joghurt met noten en superfoods, een paar uur tasty wok is a few hours paradise to me.

Een kwartier op je gezicht zitten tikken om niet te hoeven eten vind ik kortweg gezegd “Akward” Ik hoor het gewoon al. De mensen om me heen die vragen of het wel goed met mij gaat. En als ik vraag, hoezo?  Het lijkt of je last hebt van een tik. Ja ah, letterlijk en figuurlijk. Als ik eraan denk hoe ik erbij zou zitten krijg ik de slappe lach. Misschien moet ik dat maar doen. Visualiseren hoe ik er tijdens het tappen uit zou zien. Whahahaha, lach kick. Verbrand ik tenminste een paar calorietjes.

 

Greetings Chaney

 

 

2 Comments on Afvallen door te tikken

  1. Hahah idd heel komisch, misschien ga ik het toch stiekem proberen:-))

  2. Ik hadden nog nooit van dat tikken gehoord. En ben net als jij zeker niet van plan om dit te gaan doen. Ten eerste omdat ik geen tijd heb om te moeten tikken omdat ik die tijd liever gebruik om te eten. En ten 2de omdat ik het er volgens mij belachelijk uitziet. En ik al belachelijk genoeg doe en ben zonder te moeten tikken. Het hardlopen zie ik ook niet zitten. Dus neem ik genoegen met Hoe ik eruit zie en wie ik ben.

Geef een reactie