Primark 1, me 0

 Dacht ik zondag  even een briljante ingeving te hebben. Weet je wat we vandaag gaan doen?! We gaan naar Almere, lekker naar de Primark.

Hoezo lekker? Ondanks dat het zondag was, was het er ontiegelijk druk. Maar goed. Eerst naar boven, heren en kids. Pas struint even met de handen vrij over de heren afdeling en ik begeef me in de wereld van waanzin. De kinderafdeling. Echt waar, als je betaalbaar wilt, moet je een partij stalen zenuwen hebben. Ons kind, dat eigenlijk bij de deur al besloten had het ons niet echt makkelijk te maken, deed ook alles behalve dat. Lekker languit in de buggy hangen met de voeten op de grond. Daar begon het mee. Tegen de tijd dat Pas ons weer gevonden had, had ik al tig keer zijn voeten tussen de shirtjes vandaan getrokken Terwijl we allebei een beetje tussen de kinderkleding kijken heb ik Papa even de regie gegeven over zoon in buggy. Zo nu kan ik even rustig kijken. Wat rustig! niks rustig! Mamaaa, mamaaaaha. Zoonlief wil mij graag in beeld hebben. Ja dag! Papa is heel dichtbij. Zo nog even kijken voor korte broeken. Ik wil een ijsje, waaah waah. Mijn zenuwen beginnen al te veranderen in een zachter edel metaal. Uiteindelijk valt hij in slaap. En dan hoor je pas werkelijk wat er aan gaande is in de Primark. Kinderen die nonstop gillen, mensen die voor stormram spelen.Waar je ook heen wilt er staat een obstakel  Wat deed ik hier ook alweer?

 Op naar de vrouwen afdeling. En ik zie zowaar allemaal leuke kleding. Ik ben in mijn element. Met 7 kledingstukken ga vol goede moed het kleedhokje in. Daar zinkt de moed mij eigenlijk direct al in de schoenen. Waarom zoveel licht?! Die spiegels voor en achter, dat is wel handig. Maar ook daar word ik niet vrolijk van als ik mijn kleren uittrek . Je ziet werkelijk alles. Het is nog net geen rôntgen scherm waar je achter staat. Ok, Kom op! Eindelijk wat leuks gevonden, passen die handel.  Ik heb alles gepast. Werkelijk! Ik kwam depri de paskamer uit. Lever de kleding in bij de pashok lady. Gaat alles terug?  ja alles kan terug.

Pas kan aan mijn gezicht zien dat ik geen fijne ervaring achter de rug heb en geeft me een dikke knuffel. Ach schat, dan gaan we toch ergens anders kijken. Dat dacht ik dus niet! Heel lullig voor pas maar we gingen naar huis. Dit was echt te confronterend. Maar thuis zeg ik; Ik ga niet bij de pakken neer zitten. Good for you zegt hij. Wil je een lekker wijntje? Ja lekker schat. Nou hij is in elk geval geslaagd en de kinderen zijn ook in hun element.

Nu is dit dag 2 dat ik koolhydraat arm eet. En het is pittig. Geen brood, pasta, rijst en aardappelen. Geen chips, koek, chocolade en geen taart! Nu nog mijn hardloop gear aan en lopen.  Primark 1, me 0. But Primark…….Ill be back!

1 Comment on Primark 1, me 0

  1. Nice geschreven.. ik kan je aanraden om eens op een doordeweekse dag te gaan tijdens openingstijd. Als je natuurlijk wel de mogelijkheid hebt. Dan ervaar je echt rust en heb je al het overzicht en het gemak 🙂

Geef een reactie