Powervrouw Petra Tomasowa

 

                                                        10258054_10151963675136222_668026394064085122_n                 Powervrouwen

 Ben je weleens iemand tegen gekomen waarbij je jezelf afvraagt, waar ze in  vredesnaam de  energie vandaan haalt om te doen wat zij doet? Gezin, baan,  sport, familie en vrienden,  vakanties enz.

Meet Petra tomasowa geboren in 1969 te Epe. Zij groeit als jongste in het gezin op met vader,  moeder, 2 broers en 3  zussen In 1992 krijgt zij een relatie met haar huidige man Marcel Tomasowa en verwachten zij na een jaar hun  eerste kind, zoon Najee. Zeven jaar later krijgen zij nog een zoon, Jeroa. Met z’n vieren vormen zij een gelukkig en liefdevol gezin.

 Tijdens haar zwangerschap verhuisd Petra vanuit Apeldoorn naar Lelystad, de woonplaats van Marcel. Zoals elke Lelystedeling in wording, vraagt Petra zich af in wat voor dorp zij nu toch terecht gekomen is. Dit gevoel is van korte duur. Zij is zodanig geaard dat zij inmiddels een bekendheid is in lelystad. Er zijn maar weinig mensen die haar niet kennen.

Als je Petra’s timeline op facebook bekijkt zie je een vrouw die geliefd is door haar familie en vrienden. Tegenwoordig word het gezin niet langer meer gepromoot als hoeksteen van de maatschappij. Maar aan de foto’s van het gezin Tomasowa  kun je zien dat een gelukkig gezin de fundering is van een gelukkig en succesvol leven.  Aan de berichten die zij plaatst kun je zien dat zij een ware levensgenieter is. Petra werkt op kantoor als HR assistent op een middelbare school, geeft zumba, kickfun en spinning lessen, organiseert  party’s in de underground, Lelystad en heeft daarnaast ook nog tijd om op culinair niveau te koken. Zij ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, is spontaan, enthousiast en heeft ook zeker haar looks mee.

Wij spreken af bij “t getij ”  Zij neemt plaats in de late middag zon en ik deels in de schaduw. Na het bestellen van een cappuccino raken wij aan de praat en ik neem amper de tijd om te schrijven. Het valt mij op hoe open Petra is en hoe makkelijk zij verteld over haar dagelijks leven.

Al gauw is het duidelijk dat er 3 elementen erg belangrijk zijn in dit gezin. Cultuur, Reizen en Muziek.

 

296642_10150261051321222_646490_n Petra over de liefde voor haar cultuur:

Wij zijn van moluks, Papua’ afkomst en hebben onze kinderen al onze kennis meegegeven. Wij zijn meerdere malen naar de  molukken gereisd.

 Ik werd verliefd op indonesie om de natuur en de gemoedelijkheid .Je gaat er feitelijk back to basic. Zelf zou ik niet snel kiezen  om daar te verblijven. Mijn man staat hier makkelijker tegenover. Over de conflicten op de molukken kan ik mij erg  opwinden. Het gaat mij aan het  hart. Bij iedere kans die ik krijg, zet  ik mij in voor de bevolking van west-papua.

 

 

Petra over haar liefde voor reizen: 10257110_10152131268136222_5291347570467389809_n

Wij namen Najee en Jeroa al van kleins af aan mee op vlieg reizen. In het begin waren dit vooral vakanties binnen Europa. Na de eerste keer over de Europese grens zijn wij echt verre reizen gaan maken en hebben we Europa achter ons gelaten. Wij hebben al veel van de wereld gezien. Momenteel is het gezin vakantie aan het vieren op de pacific.Waarvan 3 weken op Samoa. Een avontuur dat gevolgd  word via facebook.

 

 

Petra over muziek:

Wij zijn allemaal gek op muziek. Mijn zoon Najee is Dj.  Zijn oom draait voornamelijk op feestjes als bij Najee (aka Djeckman) het virus overslaat. Op zijn veertiende verjaardag krijgt hij van zijn vader en mij een mixer cadeau. Hij draaide op Blanes tijdens onze vakantie aan de kust van Spanje. Natuurlijk maakte wij een stop om hem te zien draaien. Marcel is degene die hij benaderd voor advies als het gaat om de zakelijke kant van dingen.

* Djeckman krijgt steeds meer naamsbekend. Bij het bekijken van de line-up van Dancetour Lelystad kom ik zijn naam tegen. Google zijn alias en je krijgt een lijst aan items.

Heeft jullie jongste zoon de zelfde ambities of doet hij zijn eigen ding?

Petra;  Jeroa is echt gek op muziek. Hij speelt gitaar en keyboard en is hier ook erg goed in.1385445_10151612509431222_26411215_n

 

Ook jij bent met muziek bezig. Het organiseren van feesten in de underground. Hoe is dit begonnen?

Petra; Ik ben ooit in aanraking gekomen met de Underground via een vriend van een vriend en ben toen gevraagd om dansfeesten te promoten. Ik heb destijds in de Mystic Lelystad al het e.e.a georganiseerd en daaruit is de link  gelegd. Ik organiseer ook feesten op andere locaties en dit loopt goed. Zelf bezoek ik ook vaak feesten van anderen. Dit is een teken van respect voor mensen die ook komen genieten op een door mij georganiseerde avond.

En sta je op een avond lekker te genieten of te regelen en te controleren hoe alles verloopt?

Petra; Op zo een avond kijk ik waar aandacht nodig is. Vaak loop ik zelf even door de zaal om een praatje te maken met mensen en deel ik ook snoep rond. Als ik zie dat alles lekker loopt en iedereen zich vermaakt kan ik zelf ook genieten.

208094_10150151310331222_437968_nDe tijd vliegt om en Petra geeft aan dat zij nog even de tijd heeft voordat zij gaat sporten. Zij geeft lessen bij Dynamic Sports in Lelystad. Als ik haar vraag hoe zij dit allemaal voor elkaar bokst, antwoord Petra; Ik ben een chaoot, als ik te veel afspraken op een dag heb of in een week. En dan moet ik thuis ook nog als moeder functioneren …maar het lukt me wel altijd. Ik wilde altijd heel veel in me leven maar ik ben nu op een punt dat ik alles doe wat ik leuk vindt….Dus mijn doel is al enigszins bereikt. En ik kijk wat er nu nog op mijn pad komt.

Als ik haar vraag wat haar geheim is voor een goed huwelijk, antwoord zij;

Er moet een gun factor aanwezig zijn. Wij gunnen elkaar geluk. Als er een issue is, gaan wij niet slapen voor dit uitgesproken is. Wij hebben een open en eerlijke relatie. Zeg wat je voelt en denkt en wees altijd eerlijk. Een mooie uitspraak van Petra vind ik dat haar man, Marcel, haar dagelijks verteld hoe mooi zij eruit ziet en dat zij blij word als haar man blij is. Dit wil niet zeggen dat de familie Tomasowa geen ups-and-downs kent of heeft gekend. The secret is how you deal with them. 1623587_10151843665436222_752371221_n 599597_10150850260626222_1595970518_n

 

 

 

Persoonlijk tintje

Dit is mijn eerste interview. De reden dat ik Petra wilde interviewen is omdat zij geluk en succes uitstraalt. Vaak zie je het een of het ander.

Vaak zie ik zelf ongelofelijk veel beren op de weg. Kijk ik in beperkingen of vanuit het half leeg glas. Hoofd vol ideeen die maar niet van de grond komen.  Petra is een vrouw, moeder, echtgenote vriendin, familielid, collega en kennis die je laat zien dat het glas altijd halfvol is. Hoe hard je ook roept dat het niet mogelijk is, zij laat zien dat het meer dan mogelijk is. Dit gesprek heeft al enkele weken geleden plaats gevonden en heb ik wat geleerd? O, ja zeker wel. En dat is dat;

Hoe hard de maatschappij ook zijn best doet om jou te laten denken dat een individueel leven de manier is om gelukkig te worden en om maar voor jezelf te kiezen als het niet meezit, all the mothers in the world………Als het niet gegrond is, als het ook maar een klein beetje te redden valt. Kies voor je gezin en laat het samensmelten met jouw persoonlijk geluk. Als jij gelukkig bent en doet wat jou gelukkig maakt, zorg je voor een stabiel en vooral liefdevol gezin. En zorg vooral dat normen, waarden en communicatie een grote rol spelen. En laat dit allemaal zijn vanuit liefde. Want als je partner en kinderen gelukkig zijn kun jij niet anders dan het zelfde voelen.

En voor de moeders die vaak het gevoel hebben dat zij worden geleefd en zich beperkt voelen omdat zij kinderen hebben of het gevoel hebben alle wensen op een laag pitje te moeten zetten tot de kinderen groot zijn. (Je kunt natuurlijk niet alles verwezenlijken want een gezin heeft veel aandacht en energie nodig). Maar ik hoop wel dat dit interview met Petra laat zien dat er altijd opties zijn, als je maar wilt.

En aan Petra.. Dank je, dat je dit interview wilde doen.

2 Comments on Powervrouw Petra Tomasowa

  1. chan wederom weer een leuk stuk om te lezen. ik had veel verwachtingen van dit stuk. en die verwachtingen heb je waargemaakt. wat een inspirend stuk. deze vrouw haalt alles uit het leven wat erin zit op een positieve manier. wat mij nog meer kracht geeft om door te gaan met het leven dat ik nu leid. want ook probeer ik alles uit het leven te halen wat erin zit. al zal het het op een andere manier zijn dan deze krachtige vrouw.❤

  2. Chan goed gedaan wijfie. Ben mega trots op je!!!!!

Geef een reactie