Curves vs Topmodel

Tyra-Banks-030Elke keer als ik in de spiegel kijk denk ik; hmmm er kunnen zeker nog wel een paar kilootjes af. Bubbeltje hier, teugeltje daar en ik wil toch wel graag een klein geultje zien tussen mijn boven benen. Dit kan strakker zus, dit kan wat minder zo. Vervolgens neem ik mijn taille tussen duim en vingers en trek het hele zootje naar achteren. Als het nou zo zou blijven zitten dan…….Ik bekijk mezelf nog 1 keer in de spiegel en houdt het voor gezien. Toch nog even op de weegschaal. Die heeft mij ook niet meer te vertellen dan dat ik weer een paar ons ben aangekomen sinds vorige week. Crap attack! Maar vervolgens spreek ik mijzelf vermanend toe. Doe er dan iets aan! Pfffff. Ik ga lekker socializen op facebook. Tuurlijk ! Bootcamp, powerfood, groene shakes, buikspier challenges en whatever meer. Ik word al moe als ik er naar kijk. Waar halen ze de drive en de energie toch vandaan?! Give me some. Vervolgens ga ik met mijn verstand op nul een spelletje spelen.

Toch laat het je niet los. Het is een dagelijks terugkerend iets. je lichaam! Als ik online naar leuke kleding op zoek ben, denk ik vaak “leuk” ….als ik zo een figuur had. Maar zo een figuur als die modellen heb ik nu eenmaal niet. Hoe dun ik ook word, mijn achterste is altijd mega vergeleken bij de rest van mijn lichaam. Maar als ik heel eerlijk ben wil ik hem stiekem ook niet kwijt. Wil ik dan hele dunne benen? Nee, eigenlijk ook niet. Wat wil ik dan wel? Ik ging op onderzoek uit. original_AP1022-kitsch-nude-girl-in-tree-j-h-lynch-1960s

Als ik heel eerlijk ben tegen over mijzelf vind ik de vrouwen met een voluptueus lichaam het mooist. Het lijkt wel of alles hen staat. Ik ben erover uit dat ik niet in termen van kilo’s maar in termen van strak en in bedwang moet kijken. Dus als ik nu eens niet eet om af te vallen maar om gezonder te worden, word het al minder pijnlijk. En als ik nu eens ga sporten om meer conditie te krijgen en de boel strakker te krijgen word het al minder zenuwslopend. Ik ga dus anders naar mijn lichaam kijken. BBH project. Benen, billen en heupen. SSS! Strak, strak, strak! En dat ik daar wat voor moet doen en laten……..zucht….het zij zo.

BonanzaSistersAls je googled naar Rubens ( een vlaamse schilder uit het jaar 1600) Dan zie je allemaal curvy vrouwen. Je ziet ook een heleboel vage taferelen waar ik mijn vraagtekens bij zet, maar daar gaat het nu niet over. Hij werd dus geinspireerd door full figured women. Tik vervolgens Pin up Girls tussen 1920 en 1960/70 en je komt modellen tegen die bijna allemaal curvy waren. Tik vervolgens catwalk modellen jaren 80 tot heden in en je vind (op een enkeling na) allemaal graten pakhuizen. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Oke honestly, Doutzen kroes heeft echt een heel mooi figuur. You could say she has got it al. Maar veel van de catwalk modellen of catalogus modellen weergeven niet het alledaagse beeld. Als ik namelijk op straat loop zie ik veel heup en bilpartij. En laten wij vooral de teugels en bubbeltjes niet vergeten.Het krijgen van kinderen maakt vaak ook nog eens dat de borstpartij niet meer aan de party meedoet, maar heel hard ADIOS roept.

 

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat wij vrouwen het al moeilijk genoeg hebben. Just embrace yourselves and rock what you have got. Vind de style die bij je past en wees trots op jezelf. Elk lichaam is uniek. Heb je grote borsten, dan kun je waarschijnlijk niet aan wat een vrouw met minder aankan en visa versa . Bepaalde kleding is met teveel curves niet erg flatterend en visa versa. Maar als je trots bent op je lijf en draagt wat dat ook uitstraalt, heb je bij voorbaat al gewonnen.

Zo……en nu deze wijsheid overbrengen op mijzelf!

2 Comments on Curves vs Topmodel

  1. En zo is het maar net!

  2. Persoonlijk hou ik meer van curves dan van bones

Geef een reactie