Low budget health tips

Na aanleiding van een serieuse oproep via een facebook pagina, hier een aantal links of tips wat betreft low budget health food.

Het is krom, maar junkfood is goedkoper dan gezonde voeding. Vaak moet je voor kwaliteit toch meer betalen.  Tegenwoordig zijn de superfoods een ware trend maar deze zijn ook vrij prijzig. Wat ik de laatste tijd veel lees en hoor is dat je het toch rustig aan moet doen met de superfoods.  Je kunt namelijk te maken krijgen met serieuze vitamine gebrek. Het advies hierin is dan ook “alles met mate”. Ik denk dat wij niet moeten vergeten dat onze lichamen enigzins gewend zijn aan het voedsel wat wij de afgelopen jaren naar binnen hebben gewerkt.

Regelmatig zie ik heerlijke gezonde ontbijtjes en lunches voorbij komen en zal deze facebookers ook zeker vragen of ik deze recepten hier met foto mag plaatsen.

Ik zal deze pagina regelmatig aanvullen en een bericht plaatsen op mijn facebook pagina als er weer iets nieuws bij staat. Mocht je zelf een recept hebben of een low budget tip….laat dan een comment achter of stuur een pbtje via facebook en ik zet het erbij.50-Zonnige-Suikervrije-Zomer-Recepten

 

Op de site voedzo.nl staan veel leuke tips en recepten over gezond  en lowbudget eten, sporten, afvallen en recepten. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Op de site bijstandsgerechten.nl vind je eigenlijk nog meer dan alleen gezonde recepten voor een betaalbare prijs. Er staan namelijk ook bespaartips, gratis juridische hulp en wat ik persoonlijk erg leuk vind, een kassabon kookboek op deze site.

Budgetkoken.be is een site waar recepten zijn geplaatst die lekker en gezond zijn.Van broodjes en aperitiefhapjes tot pasta’s en eenpansgerechten.

Om jezelf niet op kosten te jagen is het mogelijk je aan deze 3 natuurlijke superfoods te houden. Op deze manier hoef je niet alle poedertjes, bessen en zaden in huis te halen, maar beperk je de aanschaf tot deze 3 naast je dagelijkse porties groente en fruit. So chicken zet deze 3 producten uitgelicht voor jou op een rijtje. http://sochicken.nl/3-simpele-gezonde-super-foods.

Tip: Als je een week menu samen wilt stellen en ook wilt zien hoe de recepten eruit zien, kijk dan vooral even op Pinterest. Hier kom je van alles tegen. Het is zelfs handig om zelf een pinbord te maken en recepten te verzamelen. Wat gezonde voeding betreft, vind je hier ontbijten, lunches, snacks en avond maaltijden.  Zelf ben ik  ook begonnen met een gezond ontbijt Pinbord. Leuk om te doen en zeker handig omdat je alles bij elkaar hebt.

Een favoriete site is toch wel die van Jesse van der Velde. Hier kun je ongelofelijk veel tips vinden over voeding en lichamelijke gezondheid. Op deze site vind je ook een item over gezond inkopen doen met een klein boodschappen budget. http://jessevandervelde.com/gezond-inkopen-doen-met-een-klein-boodschappen-budget/ 

Struikelblokje; Laten wij eerlijk zijn. Een kind aan gezonde voeding krijgen vergt nogal wat energie. Zelf denk ik dat consequent zijn hierin de sleutel is. Vroeger had ik een afkeer voor alles wat met rauwe groenten te maken had. Dat geknars tussen je tanden en dat smakeloze konijnenvoer. Maar gelukkig ben ik dit gaan waarderen. Ik moet zeggen dat mijn jongste er het minst moeite mee heeft maar ook zeker zijn nukken begint te vertonen. Behalve als het gaat om smoothies en groentesappen, deze vind hij echt lekker. Maar op het kauw gebied begint hij toch wat moeilijker te doen. Zijn oudere broers zijn een ander verhaal. Die denken bij voorbaat al dat iets verschrikkelijk gaat smaken en het kost dan ook de nodige inspanning om er iets gezonds in te krijgen.

Daarom wil ik deze website met jullie delen. Het willen overgaan op gezonde voeding is al een hele stap. Nu de rest van het gezin nog. Miss Natural Lifestyle heeft goede tips over hoe je deze overgang goed kunt begeleiden. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. http://missnatural.nl/9-tips-om-je-kind-gezond-te-laten-eten/


 

Maandag 3 November 2014:

Voor degene onder ons die liever niet achter de pc zitten en rustig op de bank een boek doorbladeren, zijn er natuurlijk een flink aantal boeken waaruit men kan kiezen.

Het boek; Lekker koken met een klein budget | Dominique Wynter 

Samenvatting van het boek;

Voedsel neemt een steeds grotere hap uit het budget. Wie regelmatig inkopen doet, weet dat het kassaticket van de supermarkt meestal hoger uitvalt dan voorzien. Maar wie verstandig inkooopt en een beetje creatief denkt, kan een heerlijke lowbudgetmaaltijd bereiden. De meer dan honderd recepten in Lekker koken met een klein budget bewijzen dat.

Met dit boek kun je elke dag voor vier personen voor minder dan tien euro een smakelijk hoofdgerecht bereiden en voor minder dan vijf euro een betaalbaar voorgerecht, een lekkere soep of een heerlijk dessert. De recepten zijn makkelijk klaar te maken en vaak zorgen simpele toevoegingen voor een verrassend effect. Elk recept is geïllustreerd en op elke pagina krijg je tips, suggesties en extra informatie.

Dit boek is verkrijgbaar bij www.bol.com voor het bedrag van € 9.93.


 

14 Januari 2015

Je kent het wel, met een nieuw jaar komen ook weer de nieuwe voornemens. Tegenwoordig weet ik mijzelf ook aardig zoet te houden met Pinterest. En ook hier kun je weer volop genieten van alles wat er maar te vinden is op internet. Wat ik zelf prettig vind van Pinterest is dat je de informatie veel al gesorteerd kunt vinden. Voor de mensen die suikervrij, budget koken, gezond of in combinatie van willen koken en bakken of snacken, Ga vooral een kijkje nemen. Geef in het zoekvenster aan wat je wilt zien en je krijgt ongelofelijk veel pins met recepten en/of tips.

Ik probeer zelf zoveel mogelijk van dit soort pins te plaatsen op een bord, zodat je alles bijelkaar hebt. Mijn pinterest volgen: http://www.pinterest.com/chaney0606/. Ik zal zoveel mogelijk recepten en ideeen voor jullie verzamelen.

 

2 Comments on Low budget health tips

  1. Een heerlijk en gezond makkelijk ontbijt of lunch gerecht! Dit recept is ongeveer voor 4 kleine pannenkoekjes: 2 eieren, 1 banaan. Banaan prakken en 2 eieren erdoorheen mengen. Goed roeren tot het een glad beslag word. Klein koekenpan met het liefst een anti aanbak. Als je wilt dat hij niet plakt een klein beetje boter of olie(gezonder natuurlijk zonder maar dan word het wel lastiger). Goed de pan verwarmen en een klein beetje beslag in de pan.vuur nu niet al te hoog zetten en deksel op de pan zodat het lekker luchtig word. Wel pan blijven bewegen zodat het makkelijker word om hem om te draaien. Zodra ze klaar zijn kan je erop doen wat je wilt. Maar mijn gezonde voorkeur gaat uit naar honing of kaneel of een beetje fruit. Genieten maar!!

  2. Super makkelijk en goedkoop gerecht! (voor 2 personen)Gevulde pasta naar keus( ik neem meestal die van de lidl 1 pak ), zoals ravioli of iets dergelijks, sla ( ook naar eigen keus) crème fraiche en rode pesto(ook van de lidl).Pasta laten wellen in gekookt water voor 4 a 5 minuten. Zodra dat klaar is water afgieten en pan terug op de warme plaat in de pan. Half bakje crème fraiche erdoorheen mengen en ongeveer 5 theelepel rode pesto erdoorheen mengen. Zacht roeren anders maak je de pasta kapot. Laagje sla op je bord leggen en daaroverheen je pasta met de saus en genieten maar!

Geef een reactie