When I grow up, I want to change the world!

Ik kan mij herinneren vroeger de ambitie te hebben om de wereld te veranderen. When I grow up, I want to change the world….dan ga ik ervoor zorgen dat……

Wie heeft deze woorden als kind NIET uitgesproken?! Als kind dachten wij dat wij een significante verandering konden maken in de wereld. Als kind….

En dan word je groter en worden de doelen van de meeste mensen bijgeschaafd omdat er nogal wat van ons verwacht word. Grappig eigenlijk, want als klein persoontje denk je de wereld aan te kunnen en als groter persoon raakt je hoofd vol blokkades. Komt dit doordat wij meer levens ervaring opdoen en realistischer worden of omdat we meer gaan na denken en meer beren op de weg gaan zien?

Het is jammer dat wij niet meer mogelijkheden tot onze beschikking hebben als wij jong zijn. Jongeren denken meer outside the box en zien niet zoveel problemen als volwassen. Volwassenen gaan allerlei mogelijke problemen ophalen bij het bedenken van een oplossing. Terwijl het kind het altijd halfvolle glas ziet.

En volgens mij is het toch echt wel bewezen dat als mensen werkelijk hun Mind ergens toe zetten er mogelijkheden ontstaan. Moeten wij de jonkies dan het werksave-the-world-postive-children-kids-happy maar laten doen? They can solve our problems easy! Bij elke beer op de weg tekenen zij waarschijnlijk een of ander device dat dat probleem oplost. Waarom doen wij volwassen dan zo moeilijk?! Good question right?

Ik ken mensen die voor tig personen koken en de volgende dag toch niet zo een trek hebben in de zelfde kost. hey, komt dit vaker voor, denk aan de buurvrouw die tot vijf uur werkt. Hey buuf, kijk eens, hoef je morgen niet te koken nadat je vanuit je werk de kleine hebt opgehaald. Er zijn honderden dingen als deze te bedenken om een ander uit de brand te helpen.

Heb jij ongelofelijk veel zeepjes, shampoo’s en andere dingen die je uit probeert en vervolgen in je verzamellade laat liggen. Geef het door. Want er komt een dag dat je gaat ruimen en het weggooit. Krijg je uitslag van die creme of zalf omdat jouw huid overgevoelig is? Hey moedertje van schoolvriendje kun jij hier iets mee?

Het idee is volgens mij wel duidelijk. Lets share some care! This world is overloaded with I dont give a shit. Word toch wel tijd voor een nieuwe trend… vind ik. De wereld veranderen begint bij one small movement. Weet jij veel wie jij inspireert tijdens jouw nieuwe trend. Misschien dat de kids het gevoel van kunnen weten vast te houden omdat wij laten zien dat het wel degelijk kan.

Geef een reactie