Age aint nothing but a number!!!

Even alle stereotypen op een rij. Age aint nothing but a number. 4o is the new 30. Je bent zo oud als je je voelt. Feit blijft, it sucks! En aan de andere kant ben je blij dat je er nog bent en mag genieten van alle geneugten van het leven.

keep-calm-life-begins-at-40-3

Age aint nothing but a number.

Elk jaar is er weer een en ik stel mijzelf altijd dezelfde vraag. Voel ik mij ouder? NEE! Maar ik heb wel nieuwe ervaringen op gedaan, dingen geleerd en ben geestelijk weer een stukje gegroeid. Kan ik ontkennen dat ik ouder word? NEE! Want mijn lichaam doet niet altijd meer wat ik ervan verwacht. Mijn kinderen worden ouder en groter. En ik hoef niet zo nodig met de mode mee te gaan. En last but not least, I’ve slowly turned into my mother. Ik heb commentaar over de muziek keuzes van mijn boys, beveel hun meerdere keren per week dat ik geen kleren op de grond wil zien op hun kamer, roep continu dat zij de deur achter zich dicht moeten doen en de grootste kloof designer waar ik mij schuldig aan maak is toch wel de opmerking “in mijn tijd”

Want in mijn tijd hadden wij geen pc’s, mobieltjes, playstation,Wii, mp3, Ipod, Ipad of zelfs maar een magnetron. Ik kan mij mijn eerste rollerskates, walkman en stereo nog herinneren. Mijn LA gears, Converse. Ik haalde mijn muur decoratie uit de Hitkrant en de Veronica gids. Mijn muziek stond op cassette bandjes en die nam ik op van de radio. Cassette bandjes terugspoelen deed ik met een potlood want dat scheelde batterijen. Ik stam uit de tijd dat wij onze fietsen voor de deur neergooiden en via de schuur naar binnen liepen. Die deur stond immers altijd open en om die fiets maakte wij ons geen zorgen. Tegenwoordig kopen onze kinderen een laptop van hun verjaardagsgeld en willen ze hun persoonlijke graffiti op de muur. Fietsen worden gejat of zij nu op slot staan of niet.

Voor mijn gevoel heb ik een ware aardverschuiving meegemaakt. Van plaatjes draaien naar CD’s. Van Betamax naar VHS naar DVD. Van draaischijf telefoon naar druktoetsen en draadloos tot mobiel. Van walkman naar Discman. Van geld halen bij de bank tot pinnen bij een automaat. And so on, and so on.  En nu word ik (met god’s gratie) over een paar maanden 40. De jaren zijn voorbij gevlogen. Nee, het was als bunjee jumpen. Time just went from then to now with a blink of an eye. Mijn tijd is niet meer. Nu is het de tijd van onze jeugd. Eric van Sauers benoemd dit in 1 van zijn shows. Als je in de supermarkt rondloopt en meezingt met de gedraaide nummers….is het jou tijd niet meer! Ik zing mee en erger me kapot als er zo een supermarkt reclame doorheen tettert. Ik zing stilletjes door en het lijkt of de muziek nooit is gestopt. Ik time de tekst precies.

downloadSoms heb ik het gevoel dat ik een woordenboek nodig heb als mijn zoons hen verhaal doen. Om het te begrijpen houdt ik mij vast aan de regel “negatieve woorden zijn positief” Als ik iets niet begrijp leggen zij het zuchtend uit. Hey kind, ik ben blijven haken bij dope en vet en gruwelijk. Dit is jouw tijd. Geniet ervan. Want er komt een tijd dat je bent zoals ik. Een tijd dat jouw kids je van alles uitleggen waar je uitleg bij nodig hebt. Dat jij hen wijs gaat maken dat in jouw tijd de muziek pas Ziek was of Kapot Gruwelijk. Of dat die film Keihard was. En waar ik vooral naar uitkijk is dat jij jouw kids gaat vertellen dat ze hun rotzooi op moeten ruimen.

Im going to embrace my age! Ik word 40 en daar is niets mis mee. We worden nu eenmaal ouder met de fases en verantwoordelijkheden die hierbij horen. I hope I grow old gracefuly. De kinderen groeien met mij mee en leren van mijn ervaringen. Ik luister lekker naar de vette muziek uit mijn tijd. Ik kan mijn kinderen vertellen over een tijd die voor mij als kind perfect was en anders dan nu. Ik heb het gevoel of ik een nieuwe fase in ga. Een fase waarin wij elkaar nieuwe dingen gaan leren. Een fase van wederzijds begrip en respect. Ik ben een bijna veertiger van deze tijd en ook dat is anders als dat mijn moeder het heeft beleefd. Because we have got smartasses like you to deal with. En ik ga lekker zitten wachten tot je veranderd in….yep….me.

 

 

Sincerly yours,

 

 

 

2 Comments on Age aint nothing but a number!!!

  1. We just love the old days, wat was het leuk, maar wat is het nu nog steeds leuk. Nieuwe levens, nieuwe ervaringen. Ik geniet steeds weer van je blogs. Keep it up! See u, dikke kus Sam

    • The old days were great! Maar wat je zegt; het is nu nog steeds leuk. Het is vooral leuk om te zien hoe onze kinderen opgroeien. Maar ook de fases waar wij zelf doorheen gaan. Ook wij gaan nu al een hele tijd terug. Ik kijk uit naar de komende jaren. Thanx for reading my blogs Sam. xxx

Geef een reactie