Wat is Margarine nou eigenlijk?

boterWat is margarine? Tot voor kort was dat voor mij gewoon boter dat ik op mijn brood smeerde. En ik was hier ook niet zuinig mee. Totdat ik dus van een collega hoorde wat margarine werkelijk is. Op de verpakking en in reclames krijgen wij te zien hoe plantaardig deze margarines zijn. Maar doordat er zo een lang proces aan vooraf gaat om Margarine te maken gaan de meeste voedingsstoffen verloren.

Persoonlijk ga ik natuurlijke producten steeds meer waarderen en ben dan ook overgegaan op roomboter. Lekkere, smeuige en romige roomboter. Maar roomboter is en blijft calorierijk. Smeer daarom met mate. Ik ben mate soms dagenlang kwijt , ) Hoe dan ook nuttig ik veel liever natuurlijke calorierijke producten dan producten die vervelende gevolgen kunnen hebben voor mijn gezondheid. Overigens zul je er bij het bekijken van de links achter komen dat er qua calorieen niet veel verschil zit tussen boter en margarine.

Er gaat werkelijk een hele geschiedenis aan vooraf. Ik ga hier niet een uitgebreid verslag neer zetten. Dat is het wiel opnieuw napoleonuitvinden. Het is ook niet mijn bedoeling om mijn mening op te dringen. Wel vind ik het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen kiezen uit wat werkelijk goed en werkelijk niet goed is voor consumptie en daar heb je informatie voor nodig. Dus niet de reclames die ons vertellen wat er zo goed is aan het product dat zij ons willen verkopen. Nee alle info die er te vinden is.

Hier een aantal links for your research. Oh en ik kan het niet vaak genoeg zeggen heb je hier een mening over of iets aan toe te voegen, laat dan een coment achter.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Margarine

http://www.ahealthylife.nl/margarine-een-chemische-cocktail-die-ziekte-bevordert/

http://voedzo.nl/gezond-eten/is-margarine-nu-echt-bijna-plastic/

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/120027-boter-versus-margarine-een-wetenschappelijke-benadering.html

https://www.salusi.nl/boter-of-margarine-beter-voor-afvallen/

http://www.npo.nl/het-klokhuis/23-06-2011/NPS_1183339 http:/ Filmpje over het maken van margarine.

 https://youtu.be/qE_zlQKg4Qk

Waar informatie ook vandaan komt, blijf altijd voor jezelf nadenken. Ik zou zeggen; use your common sense!

 

sincerely yours,

 

Geef een reactie