Up close and Personal

honestyup close and Personal.

 

 Iedereen is scared shitless als het gaat om zijn eigen onvolmaaktheden, onzekerheden  en fouten naar buiten te brengen. Ook ik. Maar he! Laten we het eens anders  doen….lets throw up some dirty laundry. Als het gaat om beroemdheden verslinden we  de negatieve informatie.  Maar als het om ons zelf gaat gaan we kasten aanschaffen,  grote kasten, om onze skeletten in te verbergen.

Wat is het dat ons drijft ons zelf als perfecte wezens te willen presenteren. Er is niet zoiets als perfect. Tuurlijk, wij streven ernaar, maar het is onmogelijk. Het is gewoonweg niet te doen. Want wat houd perfectie nou helemaal in? Iedereen maakt fouten of doet weleens iets waar je achteraf een behoorlijke kater aan over houd. Hoe ga je ermee om?! Dat vind ik persoonlijk belangrijker. Desondanks vind ik het zelf soms ook moeilijk om mensen de volle waarheid te zeggen omdat je of vervelende confrontaties wilt voorkomen of iemand niet wilt kwetsen. Wat de reden ook is, het altijd beter om eerlijk te zijn ook tegen jezelf.

Ik heb wel eens gehoord dat mensen zich niet volledig bloot willen geven omdat anderen dit mogelijk tegen hen kunnen gebruiken. So What!!! Daar komt dus eerlijkheid om de hoek kijken. Hoe eerlijk zijn wij nu eigenlijk? Ben je bang dat het geen wat je zegt rond gaat en dat mensen jou daar op aan kijken? Dan ben je dus bang om eerlijk te zijn. Wil je niet dat mensen weten hoe je werkelijk in elkaar zit? Sometimes the truth just hurts! Suck it up, deal with it and move on. The truth will set you free people! En is Jantje of Pietje het niet eens met jouw uitspraken,gedrag of mening, dat is dan heel vervelend. Zolang je alles doet in een respectvolle manier, kunnen mensen toch niet anders dan respect hebben?!

Het tegendeel is waar. Mensen oordelen en hebben altijd een mening klaar over zaken die een ander naar buiten brengt. Hierbij word natuurlijk wel vaak vergeten dat men of iets soortgelijks heeft meegemaakt of nog erger of heeft gedaan. En zelfs als dit niet het geval is. Who are we to judge? We doen dingen, beleven dingen en leren uit ervaring. En iedereen zou hier respectvol mee om moeten gaan. Als je niet de mogelijkheid hebt om in iemands hart te kijken, kan en mag je natuurlijk oordelen maar het zal nooit een eerlijk oordeel zijn.  Nou lijkt het of ik zelf niet schuldig ben aan oordelen. Niets is minder waar. Ik veroordeel ook bepaald gedrag. En ik denk ook vaak genoeg ” damn, wat dom” Vaak geef ik mijzelf ook ff een reminder aan mijn eigen tekortkomingen.

Hoever ik ga? Geen idee. Maar ik schrijf wel over mijn verkeer. Het is voor mij een check en een gigantische stap uit mijn comfort zone. Je hebt nu eenmaal maatschappelijke fits en mis fits. En de crowd gaat beslissen in welke categorie ik val. But either way. …Als ik nou eens mijzelf accepteer, in wat voor hokje ik ook word geplaatst. Dan heb ik al heel wat gewonnen. Het gaat er namelijk niet om hoe slecht of hoe fout of ik het mogelijk doe. Maar of mijn eerlijkheid gewaardeerd word. Als het gaat om de rich and famous, accepteren we een heleboel dingen die wij van Sjonnie en Anita niet accepteren. Als de Kardashian’s iets doen wat niet door de beugel kan is het een trend. Als barbie loopt te vloeken en onzin uit loopt te kramen, is het top entertainment. Doe ik hetzelfde, met een lichaam vol tatoos en piercings dan is het not done. Mits ik natuurlijk een reality soap heb. Dan is het allemaal acceptabel.

Ik zou willen dat iedereen, inclusief moi,  elkaar accepteert voor wie wij zijn en wat wij doen. Dat zou deze wereld een stuk mooier maker, minder hatelijk en veel persoonlijker. Want als je bewust bent, zie je jezelf als een klein deel van een gigantisch netwerk. Een netwerk waar iedereen van kan leren.  pak iemand op als hij valt. Steun iemand als deze het moeilijk heeft. Wij hebben meer met elkaar gemeen dan we denken. lenny Kravitz sung the words “We gotta let love rule” Let love rule! Not hate! Not Jealousy! Not insecurity! Not Judgement!

Lets get up close and personal

 

! sincerely

2 Comments on Up close and Personal

  1. Hey Di!

    Thanx for reading my blog.

    x

Geef een reactie